Открити тренировки и състезания в Деня на български спорт в Хасково

С различни спортни прояви Хасково ще отбележи Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта, който се отбелязва на 17 май.

„Тенис клуб Хасково“ организира по повод празника открит урок по тенис за начинаещи деца и юноши, който ще се проведе на кортовете на "Кенана".

Спортен клуб „Атлетик“, с подкрепата на община Хасково, организира кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ за момичета и момчета от 11 до 13 години. Надпреварата ще се проведе от 10 ч. на стадион „Хасково“.

Клубът по гимнастически спортове „Юнак“ ще проведе „Ден на отворени врати“ от 10 до 11:30 часа. Обявени са свободни тренировки под ръководството на треньори от клуба. От 16 до 20:30 часа е предвидена открита тренировка за различни възрастови групи.

“Клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ също организира открита тренировка-състезание за всички желаещи деца. Тя ще се проведе на 18-и май от 17 ч. в парк „Ямача“. Сборният пункт е зад Камбанарията.

17-и май е обявен за Ден на с Решение №581 на Министерския съвет от 4 август 2006 година. Това е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославили името на България.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини