Кметът на Перник предлага на Общинския съвет да разреши поемането на нов дълг за реализирането на два инфраструктурни обекта в града

Общинският съвет (ОбС) в Перник да разреши поемането на нов дълг в размер на 5 655 400 лева, е искане, което кметът на Перник Станислав Владимиров е отправил до общинските съветници, става видно от докладна записка, публикувана в сайта на местния законодателен орган. Със сумата ще се извърши ремонт на една от основните улици в квартал „Изток“. Предстои още изграждането на покрит тенис корт и спортно игрище в градския парк.

В документа е посочено, че поради липсата на актуализиран бюджет, Община Перник изпитва финансови затруднения при изпълнението на дейности, свързани с нормалното ѝ функциониране, в т.ч. и финансирането на инвестиционни проекти.

С по-голямата част от исканите средства, възлизащи в размер на 3 413 400 лева, ще бъде рехабилитирана улица „Благой Гебрев“. Участък, който ще се ремонтира, е с дължина около 2000 м. Нова пътна и тротоарна настилка, нови бордюри, хоризонтална и вертикална маркировка, реконструкция на каналната мрежа, реконструкция и ново улично LED осветление, подрязване и засаждане на нови дървета, са сред планираните дейности.

Останалата част от парите ще бъде използвана за изграждането на спортен комплекс за учебно-тренировъчни цели с преместваемо сезонно покритие в района на градския парк. Към него ще бъдат изградени паркинг, пешеходни алеи, парково осветление и др.

Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящата сесия на ОбС в Перник в петък.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини