130 абитуриенти на Випуск 2023 в ПМГ-Хасково минаха по червения килим

    Знаещи, можещи и окрилени от предизвикателствата по своя нов път 130 зрелостници на Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково се сбогуваха със своите учители и училището си в средното образование.

    Младите хора днес бяха изпратени към следващата стъпка в образованието си и живота на тържествена церемония в двора на гимназията.

    С много настроение под арка от балони през червения килим на изпроводяк учениците от петте паралелки на елитното училище преминаха под ръка със своите класни ръководители.

    Областният управител на Хасково Красимир Ангелов и заместник-кметът Динко Тенев бяха сред официалните гости на церемонията по изпращането на Випуск 2023 на математическата гимназия.

    И тази година сред абитуриентите има много отличени на национални и международни състезания и олимпиади, ученици с награди в своите области на развитие в изкуствата и спорта. Всички те получиха грамоти от ръководството на гимназията, след традиционното предаване на знамето на училището от завършващите към знаменосците на следващия випуск.

    През тази година за Най-добър ученик в областта на природните науки грамота и почетен знак на училището получи Моника Демирева от 12Д кл, за Най-добър ученик на Випуск 2023 в областта на английски език е отличен Ертула Муса от 12Б, а в областта на математиката- съученикът му Филип Андонов. Цветомир Стайков, който е разработил юбилейната монета за 50-годишна на гимназията, е Ученик на випуска в областта на информатиката и информационните технологии.

    Ученик на Випуск 2023-а е Марина Господинова от 12Б кл., която е лауреата на тазгодишната олимпиада по лингвистика, многократен носител на престижни награди от лингвистични състезания, ученик на Годината на община Хасково за 2020 година, а в извънкласната дейност е участник в европейското първенство по мажоретен спорт през 2021 г. в Хърватска, като част от националния отбор на България. Тя е и носителят тази година на наградата на името на Марко Марков, който е от първия випуск, завършил ПМГ-Хасково. Наградата бе учредена преди шест години от неговия син Здравко Марков, който днес я връчи на Марина Господинова.

    Специалната награда  „Учител на годината" получи  един от най-опитните и дългогодишни преподаватели в гимназията- главният учител и преподавател по история и цивилизация Дияна Славова. Наградата й връчи нейната ученичка от Випуск 1996 година на Математическата гимназия Гергана Петрова, която днес е директор на училището.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини