Скандална полицейска проверка в пловдивска дискотека, случаят стигна до прокуратурата

Безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив. Полицията затвори за пет часа нощно заведение. Клиентите се оплакаха, че са били унижени, като са съблечени чисто голи, преди да бъдат пуснати от органите на реда да си тръгнат, предава NOVA.

„Спряха музиката и наредиха всички в колона. Започнаха да проверяват всеки и не ни пускаха да си ходим. Това продължи дълго време. Абсолютно всички бяхме събличани - за мен това не е нормално и е унизително”, обясни клиентка на заведението.

Мъж, работещ на входа на заведението, каза, че полицаите са нахлули, спрели са музиката и са започнали да се държат арогантно. „Закараха ме в тоалетната и ме накараха да си сваля гащите. Чисто голи - мъжете ни караха да си сваляме панталоните и гащите и да клякаме”, добави той.

След акцията на МВР в дискотека в Пловдив, собственикът на проверения клуб подава жалба до прокуратурата. По думите му акцията е тенденциозна и ще сезира държавното обвинение.

По случая предстои вътрешна проверка, която ще установява дали полицията е превишила правата си, след като клиенти се оплакаха, че всички 400 посетители са били съблечени голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици. Директорът на полицията в Пловдив отрече да е имало превишаване на правомощията. В петък най-вероятно ще има протест пред ОДМВР-Пловдив.

По случая са започнати три разследвания. Според хора, присъствали на място, е открит един грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама. А част от посетителите претендират за компенсации от клуба, като например безплатен вход. Около 40 души са изявили желание да подадат жалба. 

Момиче, което е клиент на заведението, дойде специално от София, за да подаде жалба.  "Отидохме да се забавляваме с приятели, но в един момент настъпи обичайна проверка. Решихме, че ще продължи 20-30 минути, но като се проточи над час, започнахме да се интересуваме какво се случва. Оказа се, че не можем да напуснем заведението без документ, че сме обискирани. Тоалетните бяха обособени за претърсване. Жените оставаха по бельо, като не ги виждаха само служителите на МВР, а и от още двама обискирани. Това смятам за нередно и унизително. Имаше лица, допуснати да си тръгнат без проверка", обясни тя.

От управата на клуба споделят, че искането в жалбата е да се вземат мерки случаят да не се повтаря никога повече, а при сигнали за разпространение на наркотици, проверките да са целенасочени.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини