Венци и цветя пред Паметника на освободителите по повод 6 май - Деня на храбростта и Празник на Българската армия

С тържествен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина днес кърджалийци честваха 6 май - Деня на храбростта и Празник на Българската армия. Загиналите за свободата на България бяха почетени с едноминутно мълчание, прозвуча химна на страната.

Сред официалните лица на тържеството бяха кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш, заместник-кмета инж. Катя Митовска, началникът на военното окръжие в Кърджали подполковник Николай Александров, бивши народни представители, представители на Военен клуб Кърджали, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Регионалния исторически музей, обществени организации и политически партии, граждани. От името на всички тях бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина.

Слово по повод 6 май - Деня на храбростта и Празник на Българската армия прочете началникът на Военното окръжие в Кърджали подполковник Николай Александров.

„Днешният светъл християнски празник е ден с непреходно значение, което ни зарежда с национална гордост и самочувствие, укрепва нашето родолюбие и предизвиква прилив на нови духовни сили и енергия. В историята ни има достатъчно примери за това как народ и армия заедно са отстоявали правото на самостоятелно съществуване на българската държава. Народът ни винаги е вярвал на своята армия, защото тя никога не го е предала. На картата на света България е оцеляла 13 века и когато силата на противника е сломявала нашия малоброен народ, силата на духа го е възкресявала. Затова Свети Георги победоносец – воин и християнски светец е символ на непобедимата ни воля и упование.”, каза в словото си подполковник Николай Александров.

kardjali.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини