Първо място за отбора на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали на областното състезание по защита при бедствия и аварии

Изображение 1 от 3

    На 05.05.2023 г. от 10.00 до 13 ч. в ЦПЛР-ОДК-гр.Кърджали се проведе областният кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации-Кърджали‘2023 г.“ .

    Организатор на състезанието е РДПБЗН-Кърджали в партньорство с РУО и ЦПЛР-ОДК. Участваха 7 отбора, класирали се на първо място в общинския кръг на ученическото състезание.

    След попълване на писмени тестове надпреварата протече в няколко центъра –действия при земетресение и наводнение, поставяне на индивидуални средства за дихателна защита, херметизиране на помещения и защита на храни при радиоактивно замърсяване, пожарна безопасност и първа долекарска помощ.

    В комплексното класиране първенец бе отборът на СУ „Отец Паисий“-гр. Кърджали. Второто място бе за отбора на СУ „Христо Смирненски“-с. Черноочене, а третото за СУ „Никола Й. Вапцаров“-гр. Момчилград.

    На победителите бяха връчени купи, медали, грамоти и материални награди, осигурени от „Спортен клуб по пожароприложен спорт и аварийно-спасителна дейност Кърджали 160“ и от фирми-спонсори.

    Победителят в състезанието ще представи област Кърджали в републиканския кръг на състезанието през месец юни.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини