Областна администрация Кърджали е първата в страната с електромобил

Областната администрация Кърджали е първата областна администрация в страната с електромобил, коментираха за БТА от държавната институция. 

Той е закупен по програма на Национален доверителен фонд и чрез него се цели администрацията да допринесе за намаляване на общите емисии на парникови газове и замърсяването на въздуха в града, да спести разходи и да подобри ефективността на предоставяните услуги.

Автомобилът е Дачия "Спринг“ и пристигна в Областната администрация в края на март. За него от администрацията са кандидатствали през март 2022г. с проект за финансиране по Инвестиционна програма за климата, за насърчаване на ползването на електромобили.

През септември кандидатурата е била одобрена. Финансирането по проекта е в размер на 20 000 лева и е за закупуване на изцяло нов електрически автомобил за нуждите на администрацията, обясняват от държавната структура. И допълват, че договорът за финансиране на проект за насърчаване на ползването на електромобили с Националния доверителен екофонд е сключен през януари 2023 г. 

Освен електромобила на Областната администрация, от няколко месеца, отново по програма на Национален доверителен фонд, електрическо возило има и Общинската администрация в Момчилград. 

БТА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Съ
    Съсед
    0 0
    09:48, 7 май 2023
    Честито! НО, заместника сигурно пак ще осигури паркомясто пред блока ни.Друга кола на областната администрация редовно беше пред нас, той ползва като лична. Морал?!!! В друга държава това е недопустимо! Той още се мотае на държавната ясла. Морал?!!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини