Русия твърди, че Украйна е взела на прицел Путин в опит за атака с дрон срещу Кремъл, Киев отрича

Докато атаките на Русия срещу Украйна продължават, Кремъл заяви в изявление, че Украйна се е опитала да атакува Кремъл. В изявлениеto на Кремъл се казва: "Украйна се опита да атакува Кремъл с дрон. Смятаме, че Путин е мишена".

Говорителят на украинския президент Владимир Зеленски Никифоров заяви: "Нямаме информация за предполагаемите атаки срещу Кремъл" пише турския www.haberturk.com.

Президентска администрация в Кремъл публикува днес следобед, съобщение в което се казва :

"Тази вечер в режимът в Киев се опита да нанесе удари с безпилотни летателни апарати в резиденцията на президента на Руската федерация в Кремъл.

Двама безпилотни самолети са били насочени към Кремъл. В резултат своевременните действия на военни и специални служби летателните апарати бяха деактивирани. В резултат на тяхното падане и разпръскването на шрапнели на територията на Кремъл няма жертви и нанесени щети.

Ние разглеждаме тези действия като планиран терористичен акт и покушение срещу живота на президента, проведени в навечерието на Деня на победата, парада на 9 май, на който се предвижда и присъствието на чуждестранни гости.

В резултат на терористичният акт Президентът не е пострадал. Планираната му работа не е претърпяла промени и продължава както обикновено.

Руската страна си запазва правото да отвърне на удара, където и когато сметне за добре."

Американски анализатори проучват разузнавателни данни за улики за предполагаемата атака с дронове в Москва, твърдят източници на CNN. Все още се оценяват инцидента с дрона в Кремъл и руските твърдения, че Украйна се е опитала да убие руския президент Владимир Путин. Според американците се повдига въпроса за това как дрон може да се е приближил толкова близо до Кремъл.

Американските власти не са идентифицирали признаци за планирана атака нито от руска, нито от украинска страна, това са заявили два източника запознати с въпроса, пред CNN. Американското правителство проучва разузнавателните данни, включително прихванати комуникации и сателитни изображения, за улики за това какво може да се е случило.

Видео в социалните мрежи изглежда показва някакъв дим около Кремъл, но не е ясно какъв е източникът на дима коментират от CNN.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини