За един ден Чепеларе се сдобиха с кмет и началник-отдел дошли направо от училищната скамейка

Две ученички  се превърнаха в мениджъри за един ден в общинската администрация в Чепеларе, съобщиха от местната управа. Инициативата на Junior Achievement “Мениджър за един ден“  е най-значимата и мащабна образователна програма в България за младежи над 16 години. В рамките на един ден участниците се запознават с реалната работна среда в компании и организации от цялата страна и получават безценно вдъхновение от топ мениджъри. Община Чепеларе бе обявила три ключови позиции и на две от тях  почерпиха опит  ученички от IX-ти клас в СУ "Васил Дечев" гр. Чепеларе.  Рая Йончева влезе в ролята на Кмет на Община Чепеларе. Началник на отдел „Хуманитарни дейности, европейски и национални програми и проекти“ стана Анастасия Чиликова
Кандидатките по програмата бяха посрещнати в началото на работния ден от кметът на Чепеларе  Боран Хаджиев и от Велика Кузмова - Началник на отдел „Хуманитарни дейности, европейски и национални програми и проекти“ .
Кметът ги запозна накратко с работата на общинска администрация, проектите, които предстоят, проблемите, които имат общините, поради ситуацията в България и др. Хаджиев подчерта, че "неговата врата е винаги отворена и всеки ден му е приемен, тъй като жителите на община Чепеларе имат ежедневни проблеми, които трябва да бъдат решавани и ние трябва да им съдействаме, а не да чакаме вторник или четвъртък". Велика Кузмова запозна мениджърите за един ден с работата на всеки един отдел в Община Чепеларе, като ги разходи из сградата, след което младите ученички започнаха своят "работен ден".
Като част от работния процес Рая и Анастасия взеха участие в оперативка, на която се запознаха със спецификата на работа на всеки служител от отдел „Хуманитарни дейности, европейски и национални програми и проекти“, задаваха своите въпроси и бяха изключително активни. Посетиха и кабинета на г-жа Антоанета Аговска - зам. кмет на община Чепеларе, която ги запозна с общинската структура и ги прикани да бъдат будни, активни и да споделят идеите си с общинска администрация. Заниманията им на позициите, за които бяха кандидатствали продължиха с индивидуална работа, след което бяха удостоени със сертификати, връчени от г-н Боран Хаджиев в административната зала на Община Чепеларе. Споделиха своето мнение и впечатление от работата в Общината, което най-общо бе, че "има много работа и зад тази работа стои голям сплотен екип". "Работата ни беше много интересна, но и много отговорна", допълниха още мениджърите за един ден.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини