ВиК-Смолян сред дружествата в страната с най-драстични нарушения

ВиК-Смолян сред дружествата в страната с най-драстични нарушения по договора си по проекта към ОП „Околна среда“ 2014-2020 по проекти. Около 90 млн. лева ще са финансовите корекции по 20 договора от ВиК сектора по проекти, финансирани по ос 1 на оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., които са на обща стойност 412 млн. лева. Процентът на финансовата корекция е 25. Това съобщи служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова на съвместна пресконференция със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, предаде БТА. 
Най-проблемните дружества са ВиК Бургас, Стара Загора, Кърджали и Смолян, в които са намерени най-драстични нарушения, свързани със Закона за обществените поръчки (ЗОП), каза министър Шишков, съобщи Карамфилова. Той не изключи възможността за проблемите да бъде сезирана и Европейската прокуратура. 14 са дружествата, които са получили евросредства, като на десет от тях е направена проверка и при всички са намерени проблеми, каза министър Карамфилова. 
Ресурсът, който е заделен по ОПОС по ос „Води“, е над 1,8 млрд. лева, като за проектите на ВиК операторите, които са бенефициенти по програмата, са предвидени около 1 млрд. лева. Четиринадесетте ВиК оператора – бенефициенти по ОПОС, са сключили около 100 договора за фактическо изпълнение на проектите с отделни изпълнители по линия на ЗОП.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини