До 70 хил.лв. такса за инвестиционен проект за инсталирането на фотоволтаици в Хасковско

Изображение 1 от 6

    Таксата за разглеждане на инвестиционен проект за изграждането на фотоволтаична централа на територията на община Хасково ще има горен предел. Не без спорове решението за това беше взето от Общинския съвет на заседанието му днес. Така таксата става не по-малко от 300 лв. и не повече от 70 хил.лв. Корекцията беше предложена от кмета Станислав Дечев, а основният мотив, посочен от него, е предоставяне на повече възможност за потенциалните инвеститори, като плащаните от тях такси да покрива реалистично, предоставяната услуга, вместо да да ги товарят с допълнителни финансови разходи.

    Тази аргументация срещна и съмнения, изразени от някои от общинските съветници, че предложението е лобистко. Въпреки това предложението беше прието.

    По рано, в самото начало на заседанието, общинските съветници посрещнаха на крака и с аплодисменти колегата си Георги Пеев, който е златен медалист по плуване от Световното първенство за трансплантирани, което се проведе в Пърт. Кметът Станислав Дечев му подари икона на Св.Георги.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Да
      Да бе съмнения...
      10 0
      15:55, 28 апр 2023
      Направо си е лобистко.Тъпото е , че вместо общината да влезе в съдружие в инвеститора с апорт на хилядите декари , които ще отдаде за проекта , тя даже му намалява таксите. 70000 лв ще се изядат и изпият за нула време , а инвестицията във фотоволтаици ще носи на общината години наред пари , енергия , ток .Нали за това се нарича община- уж общност , да мисли за хората.Тъпото и тъпо.
      • Ав
        Автор
        3 -1
        19:36, 28 апр 2023
        Добре, че идват местни избори скоро. Явно се облажват като за последно някои.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини