BMW M1 се показва в Дубай

Ако ви се случи да имате път към Дубай следващата седмица и случайно планирате да посетите автомобилното изложение, което ще се проведе там, то подгответе се да се срещнете с уникално красивия BMW M1. През 2008 година от немската марка решиха да представят еднамодерна интерпретация на легендарния си М1, който е произвеждан само от 1978 до 1981 година. 

BMW M1 може да се похвали с това, че е единственият представител на баварската марка, който е със средно разположен двигател и е масово произвеждан. Шосейната версия притежава мощност от 273 к.с. и може да ускорява до 260 км/ч. Що се отнася до новата версия, тя притежава аналогична конфигурация и очевидно заимства някои дизайнерски елементи от М1 и Turbo. 

Италианският дизайнер на суперавтомобили Джорджо Джуджаро стои и зад двете коли. Ако двете коли бъдат поставени една до друга, то е видно, че новият е доста по-широк, висок, а също така и доста по-див. От друга страна, има и много прилики, като в това число влизат специфичните ребра зад задното стъкло, както и предната решетка. 

И докато всички фенове се надъхват все повече, че този модел може да се появи в серийно производство, то от BMW предпочитат да го дават по-бавно и на този етап не отдават голямо значение на прототипа, подчертавайки, че неговото предназначение е да отдаде почит на първия М1, появил се по улиците преди 30 години. 

Същевременно обаче според някои данни от BMW реално планират да пуснат след няколко супоерспортен модел, развит съвместно с М-отдела им...

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини