"Фондацията" и оркестърът на великотърновския театър поеха на "Симфонично пътешествие"

"Фондацията" и оркестърът на театъра представиха концерта „Симфонично пътешествие“ на сцената на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов“.  

Под диригентската палка на маестро Георги Патриков рок музикантите от „Фондацията“ изпълниха фрагменти от класически произведения и мюзикъли заедно с театралния оркестър със солистите на театъра Теодора Петрова и Миряна Калушкова. Китаристът Иван Лечев излезе на сцената със своята цигулка, за да изпълни Концерт за цигулка в ми мажор на Бах под съпровода на оркестъра на Музикално-драматичния театър. Дони пя италиански канцонети в дует със солистката на театъра Теодора Петрова. Китаристът Славчо Николов и барабанистът Венко Поромански се изявиха като солови музиканти в композициите на Дженкинс Паладио, Джери Бок, Лео Делиб, Григ, Манчини и други. 

Музикантите от „Фондацията“ - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, изправиха на крака публиката във втората част на концерта с любими песни на "Щурците", ФСБ, Б.Т.Р., Дони и други емблематични български формации, в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър, подготвена от Кирил Маричков, специално за проекта "Симфонично пътешествие" - част от концерта "Десет години около света",  посветен на 10-годишнината от създаването на "Фондацията".

До края на април концертът "Симфонично пътешествие" – съвместно начинание между „Фондацията“ и Симфоничния оркестър на МДТ“Константин Кисимов“, ще гостува в Габрово, Разград, Благоевград и Кюстендил.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини