Аферата NEXO: Прокуратурата изпрати в Сърбия заповед за задържането на Антони Тренчев и Коста Кънчев

Обявени за издирване по аферата NEXO са кацнали снощи на летището в Белград. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Той добави, че няма съмнения с кого ще се виждат обвиняемите по делото в сръбската столица.

"Събраха се. Сега очаквам да кацнат Божков, може би Овидиу от Швейцария, може би вашият колега Димитър Стоянов от Bird, може би някои политици и политически партии да си направят една голяма оперативка и да си разпределят задачите – кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите, с компрометиране на магистрати и на работещи колеги", отбеляза Гешев и добави, че Красимир Каменов – Къро може би също ще кацне от ЮАР в Белград.

Прокуратурата вече е изпратила заповед за задържането в Сърбия на Антони Тренчев и Коста Кънчев, информира БНТ. Двамата са собственици и ключови обвиняеми по разследването на българската прокуратура срещу криптопирамидата NEXO.

При рутинната паспортна проверка на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични полицаи са установили, че двамата са обявени за издирване с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол. По линия на международното сътрудничеството, българското бюро на Интерпол е било информирано днес преди обед, като от Софийска градска прокуратура вече са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.

За момента обаче не е ясно дали сръбските власти ще уважат искането на българската държава, тъй като Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при проверката, че възнамеряват да напуснат Сърбия още днес следобед.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини