Експлозия в Санкт Петербург: Пропагандистът Владлен Татарски е бил ликвидиран от професионалисти от висока класа

Руският пропагандист Владлен Татарски е бил ликвидиран от професионалисти от висока класа.

Това каза пред "Телеграф" служител на Силите за специални операции на Украйна, пожелал анонимност. Според него ударът е ювелирен. За целта е използвано взривно устройство, еквивалентно по мощност на около 200-250 грама тротил, затворено в подарена на агитката фигурка.

"По време на взрив много зависи от различни фактори – безкорпусно или снарядно взривно устройство (в гилза или не), дали има препятствие по пътя на експлозията, дали е натъпкано с поразяващи елементи и т.н. Но съдейки по снимката на смъртта само на един човек, няма никакви увреждащи елементи и най-вероятно статуетка, ако наистина е имало експлозиви, е стояла на не повече от 2 метра от Татарски, ако беше по-далеч, всичко можеше да бъде завърши по различен начин", обяснява събеседникът.

На 2 април следобед стана известно, че е избухнала експлозия в "Street food bar" в Санкт Петербург по време на "сбирка" на феновете на Татарски. В резултат на това самият пропагандист беше убит.

По-късно Русия обяви ареста на заподозрян за експлозията. Според руските медии това е Дария Т., която беше задържана два пъти по време на антивоенни митинги.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини