Хърватският министър на отбраната се срещна с украинския си колега в Одеса

Хърватският министър на отбраната Марио Баножич потвърди в Одеса подкрепата на Хърватия към Украйна пред украинския министър на отбраната Олексий Резников, предаде агенция Хина.

„С това посещение искам да потвърдя, че Хърватия застава твърдо зад Украйна, която е успешна в борбата си, благодарение на отличното лидерство на президента Володимир Зеленски, министъра Резников и останалите лидери“, каза Баножич и допълни, че Украйна може да продължи да разчита на помощта на Хърватия.

Баножич пристигна вчера на еднодневно посещение в Одеса, където е обсъдил с Резников ситуацията със сигурността в Украйна и помощта, която Хърватия осигурява. Това потвърждава съобщение на хърватското министерство на отбраната, цитирано от Хина.

„Трябва да сме наясно, че войната на територията на Украйна не е много далеч и агресията силно засяга всички страни на живота в Европа, особено в югоизточните европейски съседи на Хърватия“, отбеляза Баножич.

Той подчерта колко е важна подкрепата към Украйна и осъждането на руската агресия, защото подкрепата показва желание за мир и стабилност в цяла Европа.

По време на посещението си в Одеса Баножич положи цветя и запали свещи пред паметник на хърватските войници, загинали в Първата световна война. Посети и училище по гмуркане, където положи венец и запали свещи пред паметник на падналите войници от украинските военноморски сили и посети техен кораб.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини