1252 са до момента монтираните уреди на пелети и климатици по проекта на общината

Изображение 1 от 3

    Наблюдава се изключителен интерес от страна на смолянчани към проекта за подмяна на горивната база. След като община Смолян обяви нов прием, подадените заявления от 1 до 24 март т.г. са 555. Като цяло общо подадените заявления към същата дата са 3 494. По проекта „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Смолян“ към 24 март т.г. монтираните уреди на пелети са 560, а монтираните климатици са 692.По новия прием заявените уреди на пелети са 155, а за климатици -955. Броят им е по-голям, защото хората посочват от 1 до 3 климатика в едно заявление.  
    Припомняме, че по настоящия прием заявления за участие по проекта "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Смолян" се приемат до 28.04.2023 г.
    По проекта се финансират уреди работещи на пелети (сухи камини, камини с водни ризи, котли); на ток – климатици; на газ – котли; уреди на друга биомаса (печки екодизайн).
    Заявленията получени от настоящия прием ще бъдат разглеждани извън досега приетите и ще бъдат на отделно класиране. Приоритетно ще бъдат финансирани заявленията подадени до 07.05.2021 г.
    Допустими кандидати са домакинства, които към настоящия момент се отопляват с уреди на дърва и/или въглища. Изискуемите документи за кандидатстване са:
    Заявление по образец и Специализиран въпросник;
    Документ за собственост на жилището. ( Нотариален акт, договор за покупко-продажба).
    Ако правото на собственост се основава на реализирано право на строеж, следва да се представи не само документ, удостоверяващ наличието на отстъпено право на строеж, но и документ, удостоверяващ, че то е надлежно упражнено: документ за въвеждане в експлоатация на основание чл.177, ал.2 или 3 от ЗУТ, удостоверение по чл.202, ал. 1 от ЗУТ, удостоверение по § 16, ал.1 или § 127, ал.1
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини