Областният управител на Перник проведе среща с посланика на Виетнам в България

Областният управител на Перник Людмил Веселинов и неговият заместник Илинка Никифорова са се срещнали с До Хоанг Лонг, извънреден и пълномощен посланик на Виетнам в България. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Перник.

Във визитата са участвали и първите секретари на чуждестранното посолство у нас - г-жа Фам Тхи Хонг Хан и г-н Нгуен Доан Мин.

Веселинов е запознал дипломатите с културния и икономически профил на област Перник, представяйки богатата ѝ история и перспективи за развитие. Двете страни са обсъдили и конкретни стъпки за двустранно сътрудничество чрез съвместни културни прояви, задълбочаване на икономическите връзки и др. Коментирана е била и предстоящата Междуправителствена сесия в края на месец април, по време на която ще бъде сключен меморандум за сътрудничество между област Перник и провинция Вин Фук (Виетнам).

В края на визитата посланикът и екипа му са разгледали цялостния вътрешен интериор на Минната дирекция. Те са останали впечатлени от експонати с висока художествена стойност, които са изложени в залите ѝ. Гостите и домакините са си направили обща снимка пред картината - шедьовър "Харамии" на Христо Берберов, заемаща централно място в сградата.  

През миналия месец областният управител на Перник осъществи още една среща и с посланика на Франция у нас  Жоел Мейер, както и с директора на парижкия център "Жорж Помпиду" - Ксавие Ре. По време на разговора Веселинов разказа повече подробности за сградата на Минната дирекция в Перник и предприетите от негова страна действия за превръщането ѝ в едно от най-разпознаваемите пространства за култура у нас.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини