Microsoft ще покажат бъдещето на изкуствения интелект на 16 март

Изкуственият интелект вероятно ще се превърне в един от най-големите трендове в технологията индустрия през 2023г. Още в първите седмици на новата година станахме свидетели на впечатляващи премиери. Популярността на ChatGPT ускори създаването на алтернативни решения като Google Bard.

Мicrosoft инвестират не само в създателите на чабота, а именно OpenAI, но представиха и AI версии на браузъра Edge и търсачката Bing. По всичко личи, че AI системите ще задълбочат конкуренцията между компанията и Google, особено в сферата на търсещите машини.

Вече започна интеграцията на изкуственият интелект към стратегически приложения и услуги на Microsoft. Имаме всички основания да предположим, че този процес ще продължи. Само след броени дни компанията ще проведе голямо събитие, което е насрочила за 16 март. По време на него ще разберем повече за концептуалните планове на Microsoft за бъдещето на АI системите.

Основен фокус на събитието ще е “преоткриването на продуктивността с AI”, информира BGR. Домакин на събитието ще бъде главният изпълнителен директор, Сатя Надела. Освен него активно участие ще има и Джаред Спатаро – корпоративен вицепрезидент на Microsoft за бизнес приложенията.

Очаква се на 16 март да разберем как AI ще промени изцяло функционалността на Office приложенията. Моделите на ChatGPT вече се тестват в Outlook за подобряване на търсенето, но също за отговаряне на имейли и за подобряване на съдържанието в Word.

Компанията е разработила и CoPilot AI платформата в Microsoft Dynamic 365 и Viva Sales, която е базирана на Azure OpenAI.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини