ГДБОП и ДАНС влязоха в ТЕЦ-а в Димитровград

    ГДБОП и ДАНС влязоха на проверка в ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград.

    От централата потвърдиха, че към момента вътре има служители. Те са изискали документи, които са им предоставени. От ръководството на ТЕЦ-а заявиха, че на този етап не знаят причините за проверката, но са готови да окажат пълно съдействие. Казаха, че централата няма да спира дейност за момента.

    Юлиян Семерджиев от Съвета на директорите на ТЕЦ-а и главен юрисконсулт заяви, че проверката на ГДБОП и ДАНС е започнала от сутринта.

    „Нямаме нещо конкретно, което да ни притеснява относно нашата дейност“, каза той и беше категоричен, че по случая няма арести.

    Семерджиев допълни, че в момента централата в Димитровград е в работен режим и няма проблеми – нито технически, нито екологични.

    По първоначална информация спецакцията се провежда под надзора на Европейската прокуратура и е на територията на София, София-област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас. Проверяват се адреси, ТЕЦ “Бобов дол”, ТЕЦ “Брикел”, ТЕЦ “Марица 3”, както и топлофикациите в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ду
      Дунка
      4 -4
      07:45, 28 фев 2023
      Политически бухалки?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини