Деца с увреждания в Доспат получиха уреди купени от благотворителни базари на свои връстници

Деца с увреждания получиха уреди, закупени от събраните дарения от техни връстници от три благотворителни базара направени през декември м.г., съобщиха от Вестник на община Доспат.

От първия благотворителен базар в доспатското село Змеица на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания,  са събрани 337.50 лв. На базара на тържеството за запалването на светлините на елхата в Доспат на 7 декември са събрани 1798 лв., а на благотворителния базар на 22 декември в Смолян набраните средства са 1332.20 лв.

С общо 3467.70 лева преди броени дни са купени 3 масажиращи седалки за шиацу масаж със затоплящи и охлаждащи функции, с 3 вида масаж и 4 автоматични програми, на стойност 1415.99 лв. Те са предоставени на 3 от децата с трайни увреждания, посещаващи Дневния център за деца и младежи с увреждания в Доспат. Купени са и 2 лаптопа с пълно оборудване на стойност 2014 лв., които получиха две от децата, посещаващи Центъра за обществена подкрепа в Доспат.

Дарените уреди са закупени след обстойно проучване от специалистите на ЦОП и ДЦДМУ – гр.Доспат, според потребностите на потребителите от двата центъра и съгласуване с родителите.

Кампанията е поредна от каузата Мисия Благотворителност „От деца за деца! Доброто продължава! Да подадем ръка!, която се провежда в община Доспат.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини