Национален конкурс за детска рисунка вдъхновен от българските народни приказки, организира сдружение от Перник

Национален конкурс за детска рисунка на тема: „Българските народни приказки - извор на мъдрост и доброта“ отправя предизвикателство към млади художници от цяла България. За проявата съобщиха от сдружение „Дай, бабо, огънче“ в Перник, което е основен неин организатор.  

В надпреварата могат да се включат деца на възраст до 14 години. Те ще бъдат разпределени в две възрастови групи: от 7 до 10 и от 10 до 14 г.
Участницити ще се журират и в две отделни категории. Първата от тях ще оценява представители на училища по изкуствата; паралелки с разширено и профилирано изучаване на изобразително изкуство; школи към детски комплекси, центрове за работа с деца и читалища. Във втората категория на конкурса ще попаднат творбите на представители от начални, основни и средни училища в страната.

Организаторите на конкурса информират, че участниците имат пълната свобода в използването на различни видове рисувателни материали и техники. Единственото условие е рисунките да бъдат с размер 35 x 50 см. На гърба на всяка от тях авторите трябва да попълнят трите си имена, възраст, имейл, телефон за връзка, както и името на своето училище и класа си. Крайният срок за изпращане на творбите е 20 април. Специално жури ще излъчи победителите, които ще бъдат наградени.

В края на януари от сдружение „Дай, бабо, огънче“ обявиха и друга своя инициатива - Национален онлайн конкурс за рецитиране на стихотворение на тема „Поклон, Българийо, поклон!". Проявата, в чест на 145 години от Освобождението на страната ни, цели възпитаване и утвърждаване на патриотизма и българщината сред младото поколение.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини