Пенсионерският клуб в Трън започва инициативи, подкрепящи възрастните хора в пограничната община

Членовете на пенсионерския клуб в Трън ще зарадват свои съграждани и връстници от Дома за стари хора в града.

Инициативата „Възрастни помагат на възрастни“ се провежда за първи път по повод 1 март. Нейната цел е да бъдат зарадвани хората от третата възраст в пограничната община, съобщи новият председател на Клуба на пенсионера Виолета Тренкова.

Очаква се в празничния ден около 40 потребители на социалното заведение в Трън да бъдат зарадвани с домашни печива и сладкиши. От пенсионерския клуб са подготвили и мартеници, с които да закичат обитателите на дома.
Това не е еднократен акт, а се надяваме да продължи във времето. Идеята ни е да посещаваме и да помагаме и на други болни или самотно живеещи възрастни хора в отделните квартали на града.

В пенсионерския клуб в Трън в момента членуват 15 души, които провеждат своите срещи всяка сряда от 13:00 ч. Организацията разполага със собствена клубна база в центъра на града. С подкрепата на общинската администрация наскоро е извършен ремонт на помещението, както и са закупени дребни електроуреди - микровълнова печка, котлон и нагревател за вода.

Съвсем скоро пенсионерите от Трън ще проведат и друга своя инициатива. Тя е свързана с продажбата на ръчно изработени мартеници от членове на организацията. Средствата от откупуването им ще отидат за дейностите на организацията.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини