Нови удари по Краматорск, има загинали и ранени цивилни, разрушени са 10 жилищни сгради

Руските окупатори нанесоха удар по Краматорск с ракета "Искандер-К", има загинали и ранени цивилни, разрушени са 10 жилищни сгради.

Това съобщават от МВР в Telegram. В доклада се казва, че руснаците са ударили Донецка област с "Искандер-К", С-300, "Град", "Смерч", с артилерия и танкове – засегнати са 10 населени места.

"Врагът е нанесъл 14 огневи удара. Унищожени и повредени са 43 цивилни обекта - 13 жилищни сгради, амбулатория, складове, стопански постройки, сграда на ферма, магазин, гаражи, автомобили, гробове", съобщиха от полицията.

Според Министерството на вътрешните работи нашествениците са нанесли три удара на Краматорск.

"Две ракети С-300 поразиха промишлена зона и гробище. За трети път ракета "Искандер-К" порази града. Разрушени са 10 жилищни сгради, има загинали и ранени цивилни", се казва в съобщението.

С ракети С-300 окупаторите удариха и други градове на Краматорска област - Дружковка и Славянск.

В доклада се отбелязва, че нашествениците са стреляли по Велика Новоселка от Смерч, повредили са инфраструктурата, а Торецк е бил атакуван с "Град".

Вчера, 1 февруари, вечерта руска ракета удари жилищна сграда в Краматорск, разположена в центъра на града. В резултат на ракетния удар са разрушени от 4-ти до 1-ви етаж на четириетажна жилищна сграда в рамките на един вход, запалени са паркирани автомобили.

Изпод развалините са извадени телата на трима загинали, 18 души са ранени, 8 от тях са хоспитализирани, други двама са спасени.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини