Без механизъм за контрол на главния прокурор. ГЕРБ, БСП, ДПС, БВ и "Възраждане" напуснали заседанието

ГЕРБ-СДС, "БСП за България", ДПС, "Български възход" и "Възраждане" нямаха волята да приемат механизъм за контрол на главния прокурор. Това заяви в декларация от името на парламентарна група Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната" (ПП). В декларацията Иванов посочи, че колегите му народни представители от въпросните парламентарни групи са напуснали заседанието на правната комисия и така на практика са бламирали промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които се въвежда механизъм за контрол на главния прокурор.

Иванов припомни изказване на служебния министър на правосъдието Крум Зарков, в което се посочва, че промените в НПК са най-важните изменения, които трябвало да бъдат приети от това Народно събрание. Този законопроект няма да бъде приет, защото няма политическа воля за това. Няма политическа воля да бъдат приети и измененията в Закона за противодействие на корупцията, заяви Иванов. Законът за противодействие на корупцията не е минал на второ четене и няма да мине, коментира депутатът.

Днес на общественото внимание се повдигна темата за механизма за разследване на главния прокурор. В медиите още от сутринта тази тема беше поставена с надеждата, че правна комисия ще разглежда измененията в Наказателно процесуалния кодекс. Уви, това не е тема за част от парламентарните групи в това Народно събрание, коментира депутатът.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Vb
    vbn
    2 -2
    13:24, 31 яну 2023
    Веднага можеш да разбереш кой партии работят срещу народа си !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини