Тази седмица за доброволците от БМЧК – Кърджали премина в образователно-информационни инициативи

По повод Деня за защита на личните данни – 28 януари, доброволците от клуб „Щастливи с нас“ – с. Черноочене днес изнесоха открит урок по темата пред учениците от 7 клас. Целта им бе да информират подрастващите и да предотвратят нежелани последици от предоставянето на личните им данни.

На 28 януари се отбелязва Европейския ден за защита на личните данни. Този ден е вписан в календара от 2007 година по инициатива на Съвета на Европа и на Европейската комисия и чества годишнина от приемането на Конвенция за защита на лицата при автоматизирана обработка на лични данни („Конвенция 108“).  Договорът установява редица принципи, които държавите да транспорират в своето вътрешно законодателство, за да гарантират, че данните се събират и обработват справедливо и чрез процедури, установени от закова, за конкретна цел, че се съхраняват не по-дълго от необходимото за тази цел, и че лицата имат право да имат достъп до, коригират или изтриват своите данни.

В два дни добротворците от клуб „Вяра“ към Духовното училище в Момчилград изнасяха открити уроци за ползите и вредите от социалните мрежи в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Нановица и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – с . Груево.

В днешно време е трудно да си представим живота на човек без интернет. Глобалната мрежа изцяло завладя света, предоставяйки на хората безкраен брой възможности. Броят на мрежовите потребители се увеличава всеки ден.Въпреки всичките си предимства и набор от възможности, социалните мрежи могат да причинят сериозна вреда на здравето и да причинят много негативни последици. Именно това е темата, която представят червенокръстците пред своите връстници.

Това съобщиха от ОС на БЧК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини