Русия атакувала Киев с нови ракети С-400

В събота, 14 януари, руските войски атакуваха Киев с нови ракети за зенитно-ракетната система (ЗРК) С-400.

Изданието Defense Express публикува снимка на останките от ракета с индекс 48Н6ДМ. Това е нова ракета за руската система за ПВО С-400 с обсег на действие 230 километра и бойна глава с тегло 180 килограма.

Съобщава се, че най-вероятно районът за изстрелване на ракети 48Н6ДМ от С-400 е територията на беларуското летище „Зябровка“, разположено близо до Гомел, само на 20 километра от границата с Украйна. Именно това летище в Беларус вече официално фигурира като площадка за изстрелване на С-300 за удари по наземни цели в района на Чернигов.

Изданието отбелязва, че този тип ракета не се използва за първи път. Фрагменти от такива ракети бяха открити на 31 декември край къща в Протасов Яр, както и близо до хотел Алфавито в украинската столица.

Атаката срещу Киев на 14 януари 

По-рано беше съобщено, че на 14 януари Руската федерация е атакувала Киев два пъти. По време на атаката срещу Киев сутринта руските войски вероятно са използвали балистични ракети.

Посочва се също, че въздушната атака е обявена едва след експлозиите поради факта, че въоръжените сили на Украйна не разполагат с ефективни средства както за откриване на балистични ракети, така и за тяхното унищожаване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини