Сатиричният театър гостува в Перник със спектакъла „Една задръстена звезда“

Калин Сърменов поставя спектакъла „Една задръстена звезда“ от Слав Танев и Боряна Иванова в Драматичен театър „Боян Дановски“ - Перник. Пиесата ще бъде показана в миньорския град на 1 февруари и ценителите на театралното изкуство вече имат възможност да си ангажират места, съобщиха от театъра.

„Една изключителна ситуация в един обикновен ден. И тогава идва ред на едно от най-великите качества на човека - възможността да се надсмее над себе си дори тогава, когато говори за неща, кодирани в същността му, като егоизма. Егоизмът не е плод на нашето време. Това е част от човешката същност. Част от нашето несъвършенство и част от стремежа ни да го разберем“, казва Сърменов за постановката. Освен режисьор на постановката, той е автор и на стиховете, които актьорите ще изпълняват по време на представлението.

В актьорския състав на „Една задръстена звезда“ са Полин Лалова, Петър Калчев, Иван Панев, Борислав Захариев, Александра Сърчаджиева и Елена Атанасова. Участват и студенти от театралния колеж „Любен Гройс“.

Сценографията е на Антония Попова и Кирил Наумова, а костюмите на Боряна Семерджиева. Хореографията е на Татяна Янева, музиката е на Асен Аврамов, а автор на 3D анимацията е Петър Петров.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини