Запорираха имущество на Любослав Пенев заради 2.3 млн. лв. дълг

Частен съдебен изпълнител наложи запор върху дружествения дял на старши треньора на футболния отбор ЦСКА Любослав Пенев от капитала на „Любослав Пенев” ООД. Запорното съобщение е публикувано в Търговския регистър, информираха „Блоговете на Капитал”.

Искането на запора е по молба на „СИБанк”. Частният съдебен изпълнител обясни пред „Капитал”, че запорът е вследствие на неизплащане на кредит към банката, вероятно на стойност 2.3 млн. лв., колкото е запорираното имущество от съдебния изпълнител.

Според информацията в Държавен вестник през 1999 г. дружеството е регистрирано като еднолична собственост на бившия национал и настоящ старши треньор на ЦСКА. Малко по-късно съдружници на Пенев стават хазартния бос и бивш собственик на червения футболен клуб Васил Божков, както и Стойне Манолов, главен мениджър на клуба по време на управлението на Божков.

Според фирмения регистър Daxy Васил Божков влиза с 52% в дружеството. През юли 2003 г. в Държавен вестник е обнародвана промяна в собствеността на фирмата. Божков и Манолов излизат и дружеството става пак ЕООД, собственост на Пенев. Последващи промени не са публикувани в Държавен вестник.

За момента дружеството все още не е и пререгистрирано в Търговския регистър. В запорното съобщение обаче „Любослав Пенев” фигурира отново като ООД.

Според информация от търговския регистър има запор върху дела на Любослав Пенев в още три фирми: „Глобал Чек Системс” ООД, „Про Лимит” ЕООД и „Ленд Консулт - 3” ООД. Санкцията е наложена заради същото задължение към „СИБанк” АД.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини