Най-големият цилиндричен аквариум в света се пръсна в берлински хотел, има ранени

Изображение 1 от 2

    Шок за гостите на хотел Radisson в Берлин. Огромен аквариум избухна в CityQuartier DomAquarée в петък сутринта.

    Високият 16 метра стъклен цилиндът се е разбил, водата с около 1500 риби се е изляля в хотела и е излязла на Карл-Либкнехт-щрасе. В 05:43 ч. е получен сигнал за спешна помощ в пожарната.

    Видеоклипове на мащаба на експлозията се разпространяват в социалните мрежи. Около 05:45 ч. сутринта се е чул силен трясък, след което части от фасадата на сградата са се разхвърчали на улицата. Започнала да се излива и вода. 

    Водата очевидно се е изляла до третия етаж на хотела. От силата на експлозията са изпочупени врати и прозорци. Отломки бяха изхвърлени и на улицата. "Аквариумът е повреден, водата изтича. Ситуацията в момента не е ясна", туитира пожарната служба в Берлин. Първоначално не се знаеше нищо за причините за инцидента. От полицията обаче казаха, че няма данни за нападение.

    Гост на хотел Radisson в Берлин е споделил видео в петък сутринта, показващо аквариума след инцидента. Във фоайето на хотела се виждат отломки. Водата се излива от отвор близо до аквариума върху пода. Има информация, че двама души са ранени от счупено стъкло и са откарани в болница.

    Пожарната служба в Берлин е разпоредила всички гости да напуснат хотела. По време на инцидента в хотела е имало около 350 гости.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини