Кой е проф. Николай Габровски - кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС?

Хирургът професор Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател. Той прие папката с първия проучвателен мандат от президента Румен Радев със заявката да състави правителство, което да е експертно и да преведе България през кризите.

Николай Габровски завършва медицина в Медицинската академия в София през 1996 година, а от 1997 г. започва работа в Клиниката по неврохирургия в "Пирогов".

От 2006 година е завеждащ на отделението по невроонкология там, а две години по-късно става доцент по неврохирургия. През 2011 година е избран за началник на Клиниката по неврохирургия в "Пирогов", през 2014 г. става професор по специалността.

Николай Габровски е бил национален консултант по неврохирургия към Министерството на здравеопазването. Специализирал е многократно във Франция, Белгия, Германия, по-конкретно в направление "Невроонкология и интраоперативен ЯМР".

Бил е член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз 3 години, а от 9 юни 2018 година е заместник-председател на организацията. През 2021 година е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    0 0
    18:16, 5 дек 2022
    Това беше с милата ни партия ! Америка се намеси ! Искаме си измамника Цветанов , той поне не е убиец.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини