181 абсолвентски шапки полетяха в аулата на УНСС в Хасково в деня на дипломирането

    72 магистри и 109 бакалаври се дипломираха в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково днес.

    Магистрите завършват специалностите “Икономика“, Мениджмънт и администрация“ и „Счетоводство и контрол“. Бакалаврите получиха дипломите си от ректора на Центъра проф.д-р Надя Миронова в специалностите: , „Бизнес администрация“,“Счетоводство и контрол“, „Местно самоуправление“ и първият випуск на магистърската програма в специалността „Комуникационен мениджмънт“.

    Част от дипломантите днес в бакалавърската програма на УНСС, вече са записали магистърски клас.

    Даниел Христов иска да бъде преподавател. Днес той получи дипломата си за бакалавър в специалността “Икономика“, но вече учи педагогика. „Доволен съм от системата на образование, в Регионалния център на УНСС в Хасково. Тя дава възможности на младите хора да работят и да учат едновременно“, сподели младият мъж, който мечтае да стане преподавател, след като довърши образованието си и натрупа и базовите знания по педагогика, за да предава наученото през годините един ден на своите ученици.

    В същата специалност завършва и Таня Келешева. Тя развенчава мнението, че ученето от дистанция не дава пълноценно образование: „Удобно е, а и когато човек има желание да учи няма никакво значение дали е в редовна форма или задочна. Материалът беше достатъчно добре предаден, но просто за по-интензивно време. Много съм доволна от наученото тук. Изискванията са доста високи и тази форма на обучение дава наистина възможност за учене през целия живот“.

    В академичното си слово проф.д-р Надя Миронова поздрави абсолвентите и ги призова за аплодисментите им и към техните близки, които изпълниха залата горди със завършващите си майки, бащи и роднини.

    Церемонията завърши традиционно и емоционално с хвърляне на академичните шапки, което символично отбелязва края на студентските години.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини