Проведе се Младежка академия „Перник на младите“

Изображение 1 от 4

    Младежка академия „Перник на младите“, инициирана от Консултативния съвет за младежка политика към кмета на Община Перник се проведе в партньорство с Национален младежки форум и Международен младежки център - Перник. В нея се включиха 27 активни младежи от Перник, Радомир и Брезник. В рамките на два дни, те имаха възможност да представят своите визии за развитието на градовете си и да се запознаят с младежките организации на територията на град Перник. Младите хора се запознаха по-подробно с нивата на младежкото участие, механизмите на младежкото включване, както и целите и стъпките при организиране на дейности и инициативи.
    Участниците намериха общи интереси и разбраха, че биха могли да постигат успехи и да реализират идеи с общи усилия и съвместна работа. Последният ден на академията създаде условия за развитие на идеи на участниците и планиране на стъпките за постигането им.
    Гост на събитието бе секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков. Той поздрави младежките организации за тяхната активност и добави, че благодарение на тяхната работа и идеите им Перник вече е даван за пример в сферата на младежката политика. „Младите хора на Перник казаха, от какво имат нужда и така общината ще може да оползотвори не само свободното им време, но и да подпомогне развитието им чрез подготвената от нас Стратегия за развитие на младежта“, каза още Жлябинков.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини