Реконструират мост на основния транспортен вход на Перник, съобщиха от общината

Ще бъде реконструиран мостът над река Струма на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Хумни дол“ в Перник, съобщиха от общината. Съоръжението е част от трасето на републиканския път II-63 (Перник - Стрезимировци) и е разположено на входа на града към републиканския път София - Перник - Радомир. Това е основният транспортен вход на Перник.

Предвижда се да бъде обособена лента за движение на моторни превозни средства (МПС) на мястото на съществуващия тротоар към улица „Бродо“. Обхватът на проекта включва и участък с дължина 120 м от улица „Св. св. Кирил и Методий“, посока център, с цялостна подмяна на пътни бордюри и тротоарна настилка, рекордиране на ревизионни, дъждоприемни и други комуникационни шахти. Предвидена е подмяна на капаци и решетки на уличните оттоци, както и тяхното почистване и рехабилитация.

Движението по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ е много натоварено, особено в пиковите часови зони, поради което се получават и транспортни задръжки. С обособяването на още една лента за движение по мостовото съоръжение трафикът ще се облекчи.

Дължината на моста е приблизително 24м. Съоръжението е първа категория строежи.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини