Димитър Манолов: Прокарва се политика, която замразява доходите

Прокарва се политика, която замразява доходите, замразяват цялата структура на разходите, които се правят през държавния бюджет, заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

По думите му разходът за увеличение на минималната работна заплата трябва да бъде бюджетно обезпечен.

"Служебният кабинет може да бъде упрекнат за част от своите действие, но решението какво да бъде направено ще бъде взето в Народното събрание или няма да бъде взето", допълни Димитър Манолов.

По повод твърдението на президента Румен Радев, че не е работата на служебния кабинет да провежда социални политики и да увеличава заплати Манолов заяви, че Конституцията не прави разлика между служебен и редовен кабинет, когато става въпрос за внасяне на проект за бюджета. Той твърди, че служебното правителство има всички правомощия и миналата година именно то е внесло бюджет.

Според президента на КТ "Подкрепа" да се теглят дългове, за да се покриват социални плащания, не е добра политика. Димитър Манолов прогнозира, че това може да не се случи, но това е въпрос на структура на разходите. Президентът на КТ "Подкрепа" подчерта, че тези средства трябва да бъде бюджетно разчетени и поясни, че европейска директива предлага минималната работна заплата да бъде свързана със средната работна заплата.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини