Колата на 2030 година... Предложенията на шест производителя!

Известното дизайнерско предизвикателство, което всякагодина се организира покрай провеждането на автомобилното изложение в Лос Анжелис предстои и тази година. 

Автомобилите винаги са играли важна роля в социалния живот на младите, представлявали са начин за себеизразяване и най-важното – били са необходим инструмент за комуникиране с приятели. В днешно време комуникационните технологии променят начина, по които общуваме, а може би дори и ролята на колата в човешкия живот. 
 
Така няколко големи компании ще покажат какво едно ново поколение от водачи, които са отгледани с gsm-и, онлайн общности и уебкамери ще изисква от своите коли през 2030 година. Дизайнерските студия на Audi, General Motors, Honda, Mazda, Nissan и Toyota са взели участие, надявайки се повторят успеха на Mazda от надпреварата миналата година. 

Съответно разработките тази година варират от автомобили с вградено в тях ДНК, позволяващо да се променя формата, цветът и материалът им, до коли, които се свързват с масова транзитна система, където водачите не само общуват помежду си, но си разменят музика и си нагласят общи графици. 

Окончателният победител се очаква да бъде излъчен по време на автомобилното изложение в Лос Анжелис следващия месец. А ето за какви коли става дума: 

Audi eOra и eSpira: подобно на спускащ се скиор, eOra реже пътния пейзаж, като постоянно се адаптира според движенията и намеренията на водача. 

General Motors Car Hero: този прототип превръща шофирането в игра и предизвиква уменията на водача срещу собствената система на колата. 

Honda Helix: прототипът внедрява човешко ДНК с адаптивни полимери, които позволяват промени по формата, цвета и материалите в колата. Триосно (което ще рече по три оси) движение позволява адаптации и реакции на специфични условия и пътни ситуации. 

Mazda Souga: в случая този модел позволява нещо много нестандартно – да се модифицира колата на сайт за „виртуална реалност”. 

Nissan V2G: това е една „еко-неутрална” електрическа кола за 2030 година, която може да бъде модифицирана според нуждите и желанията на собственика си. 

Toyota LINK: Това е един регулируем автомобил за масово транспортиране, който безпроблемно се свързва към транспортни социални мрежи. Колелата са изработени от проводников материал, който превръща триенето в енергия, която презарежда батериите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини