ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“ ще се срещнат за разговор на експертно ниво

Представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“ ще се срещнат за разговор във вторник, 8 ноември, от 10:00 часа в сградата на Народното събрание. 

Информацията за срещата потвърди днес на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и добави, че разговорът ще е на експертно ниво.

За срещата беше съобщено още сутринта от президента (2012-2017) Росен Плевнелиев. Започваме да си говорим. Контактната група няма да присъства там, но двете политически партии започват да си говорят, което ние намираме за изключително позитивно, заяви Плевнелиев. 

Росен Плевенелиев и бившият министър на външните работи Соломон Паси бяха част от т.нар. контактна група, която проведе разговори с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Български възход“ и ДПС в опит да се намери консенсус в рамките на 48-ото Народно събрание. Официални откази за участие в разговорите бяха изпратени от парламентарните групи на „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „БСП за България“.

След като Борисов потвърди новината за срещата, от „Продължаваме Промяната“ изпратиха до медиите позиция, в която заявяват официално, че ще се отзоват на поканата за разговор от ГЕРБ-СДС.

„Веднага след изборите открито заявихме, че ще разговаряме с всички политически партии по приоритетите, залегнали в предложените от „Продължаваме Промяната” 16 политики в полза на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС“, допълват от ПП.

ГЕРБ-СДС ще бъдат представлявани от Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев. От „Продължаваме Промяната“ ще участват съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, както и експерти.

„Подчертаваме, че това не е среща за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС. Ще излъчим експерти за диалог по политиките, които сме готови да подкрепим като градивна опозиция“, се посочва в позицията на ПП.

Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира във фейсбук профила си, че с Андрей Гюров - председател на парламентарната група на ПП, предварително е уточнено, че срещата ще е открита за медиите през цялото време. Тя отбеляза, че поканата за експертна среща към ПП е направена от нея, в качеството ѝ на председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини