Този български албум трябва да се чуе

Този български рок трябва да се чуе. Лишен от маниерност и подражателство - каква приятна изненада. Още по-интересно е, че зад създаването на албума стои един човек. Току що излезе новият видеоклип на песента му "Следа" и под него можем да прочетем, че музиката и текстът, видеото и монтажът са на Владимир Бочев, на ударните е Илиан Велев Drumzy и други няма.

Песента е от албума "Four", издаден с подкрепата на Национален Фонд Култура. Този път Фонд култура са сторили нещо добро за онези български души, на които комерсът няма да предостави подобна музика. Така че по-долу можете да чуете и целия албум.

Според сайта Български рок архиви:

Владимир Бочев е познат от участието си в редица групи и проекти - DEMENZIA, THE BARBARONES, REGINA MORTUA и др. Той има и собствено студио - Zero Project Studio, в което записва и продуцира свои и чужди проекти. През 2019 г. решава да събере натрупаните си музикални идеи, които не са предназначени за групите в които е участвал и стартира соловия си проект VALDEMAR. Началото е поставено с издаването на сингъла "Four", пуснат през есента на 2019 г. През пролетта на 2022 г. излиза втория сингъл "Wild West", а в края на август, същата година, и дебютният албум на VALDEMAR, озаглавен "Four". Звученето варира от класически до алтернативен рок.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини