Обажданията: Президентството на ДПС, ДПС на Радостин Василев, обяви самият той

Депутатът Радостин Василев от "Продължаваме Промяната" заяви, че е бил помолен от представител на ДПС да се откаже от председателството на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, тъй като имало обаждане за това от президенството. Това обяви той на брифинг в парламента.

Радостин Василев отказа да назове с кого от ДПС е разговорял и от кого е обаждането от президентството. 

Андрей Гюров, председателят на ПГ на ПП заяви, че първоначалното разпределение на парламентарните комисии предвиждало тяхната парламентарна група да получи правната, енергийната, регионалната, социалната и антикорупционната комисия. Той посочи, че след като станало ясно, че нито една от тези комисии няма да остане при ПП, като "жест на компромис" приели при тях да дойде комисията по спорта.

Кирил Петков съобщи, че Радостин Василев е внесъл вчера сигнал срещу Весела Лечева в КПКОНПИ за конфликт на интереси в особено големи размери, което, по думите му, е причината за това обаждане. Кирил Петков коментира, че изборът на комисии в този парламент се прави от хора, които не са в тази сграда.

Карадайъ ясно заяви, че е поел ангажимент, коментира Кирил Петков и попита към кого е поел и какъв ангажимент. Петков бе категоричен, че ПП е в парламента, за да спре именно тези "задкулисни ангажименти" и комуникации.

"Във вторник вечерта, след председателски съвет ПГ на ПП беше уведомена кои пет комисии да бъдат по квотен принцип при нас. Една от тези комисии беше комисията по спорт и съответно имаше гласуване в парламентарната група кой да бъде неин председател. По обективни причини - бил съм министър на младежта и спорта, имам експертиза - беше решено да бъда предложен за председател на комисията по спорта", заяви Василев. В сряда сутринта, преди началото на заседанието бях поканен на разговор в кулоарите на Народното събрание от едно от основните лица на ДПС и бях помолен да се откажа от председателството на тази комисия в един много добър тон, че в момента е най-добре за мен да не бъда председател на тази комисия, уточни Василев.

Той обърна внимание, че веднага е попитал защо той да не председателства тази комисия. Отговорът бил, че имало обаждане от страна на президенството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, които се възпротивили и не било удачно да се влиза в конфликт там, а и на него такава война не му трябвала.

Имаше втори разговор с Кирил Петков и ръководството на парламентарната група на ДПС, по време на който беше казано, че те няма да си оставят "магарето в калта" и има поет ангажимент, отбеляза Василев.

От ДПС Мустафа Карадайъ отговори, че е имало разговор с Кирил Петков в парламентарната стая на ДПС. Имахме чудесен разговор, коментира Карадайъ.

Той посочи, че сутринта от парламентарната трибуна е призовал колегите си да прочетат Конституцията и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и ако е необходимо, да бъде проведен един обучителен курс кои органи в държавата какви компетенции имат.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини