15 оферти за проектиране на ремонта на пътя Перник - Стрезимировци

15 са отворените оферти в обществената поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на второкласния път II-63 Перник – Брезник – Трън – Стрезимировци, съобщиха от АПИ. Трасето е с дължина близо 66 км и свързва общините Перник, Брезник и Трън със Сърбия.

Прогнозната стойност на поръчката е 1 315 560 лв. без ДДС, а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 120 календарни дни. Той започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението е в три междинни етапа. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът за изпълнението им.

Участъкът, предвиден за ремонт, започва от пътен възел „Хумни дол“ в района на Перник и завършва при граничния контролно-пропускателен пункт „Стрезимировци“. По информация на ОПУ – Перник, назад във времето са правени ремонти на отделни участъци от пътя, но основен ремонт на цялото шосе не е правен от около 40 години. По трасето, в участъка от село Мещица до град Брезник, са регистрирани деформации на пътното платно вследствие на геодинамични процеси.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини