Славейковци спасяват и диви животни

По повод международния ден за защита на животните 4 октомври доброволците  от 6д и 6б клас от еко клуб Зелени.Бг, възпитаници на СУ „П.Р.Славейков“,  организираха благотворителен базар с домашно приготвени вкусотии.  Базарът се проведе на 17.10.2022 в голямото междучасие и привлече малки и големи славейковци за здравословна закуска и добра кауза.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на Спасителния център за диви животни в Стара Загора към спасителен център „Зелени Балкани“.

Младежите ще посетят центъра в Стара Загора и ще продължат традицията за осиновяване на нуждаещо се от помощ животно. През 2019 година осиновиха белобрад лешояд –Джаки и горска улулица –Чара. Децата събират средства, за да могат да се погрижат за пострадалите животни, докато те са в състояние да бъдат върнати в естествената им среда. Средствата се използват за лечение и изхранване на осиновеното животно.

Отношенията между екозащитниците от училището за шампиони и Спасителния център са с няколкогодишна давност.

Продължаваме да помагаме на животните, включете се и вие!, призовават добротворците от еко клуба на СУ „П. Р. Славейков“.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини