Днес започва реализацията на водния цикъл в радомирския квартал „Върба“

Днес започват ремонтните дейности по изпълнение на водния цикъл в радомирския квартал „Върба“, съобщи на БТА управителят на „В и К“ - Перник Борислав Иванов.

Предстои реконструкция на водопроводна мрежа, разширение и реконструкция на канализационна мрежа на квартала, изграждане на две канализационни помпени станции и тласкатели до пречиствателната станция за отпадни води в гр. Батановци. Сега Радомир ползва пречиствателна станция в Завода за тежко машиностроене, която е частна собственост. Планира се тя да отпадне и поради неефективност.

Изпълнителят ще работи по смяната на канализацията на пет улици в квартала, уточняват от Общината.

В началото на юли започна практическата реализация на водния цикъл в Радомир. Готов е  транзитният водопровод за ниската зона с дължина 2,2 км. Досега водоснабдяването в тази зона беше проблемно, поради невъзможност да се пренасочват води от каптажа „Извор“.

Предвижда се в Радомир да бъдат изградени 10 км разпределителна водопроводна мрежа и 624 сградни водопроводни отклонения, 6,77 км канализационна мрежа и 411 сградни канализационни отклонения.
 
Реконструкцията на ВиК инфраструктурата обхваща агломерациите Перник и Радомир. Проектът е на обща стойност 100 899 303,08 лева.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини