Бивш полицай откри стрелба в детска градина, загинаха 36 души

Тайландският премиер Прают Чан-оча определи масовата стрелба в североизточния град На Кланг, при която загинаха 36 души, включително и 24 деца, като шокираща и изрази съболезнования на близките на загиналите, предаде Ройтерс.  Първоначално бе съобщено за 34 убити, но по-късно броят на жертвите се увеличи, допълва ДПА.

Дванайсет души са били ранени и местната болница отправи призив за кръводаряване. Чан-оча написа във "Фейсбук", че е разпоредил на всички служби незабавно да помогнат на ранените.  

По думите на началника на градската полиция стрелецът е бивш служител на силите на реда, който е бил уволнен миналата година заради употреба на наркотици. Непосредствено преди стрелбата нападателят се е явил на съда по дело за наркотици. Той е отишъл в детската градина, за да вземе детето си, но е разбрал, че то не е там и е открил огън. Твърди се, че е бил въоръжен и с нож. После е излязъл навън и е започнал да стреля безразборно по минувачите по улицата. Шофирайки към вкъщи, се е врязвал с автомобила си в пешеходци и след като е стигнал до дома си е застрелял съпругата и детето си, се е самоубил.

Според говорител на полицията нападението може да е било извършено под въздействието на наркотици, но мотивите още не са ясни. 

Подобни масови убийства са рядкост в Тайланд, където по-голямата част от населението изповядва будизма. През февруари 2020 г. военен уби 29 души, които взе за заложници в търговски център в североизточния град Накхон Рачасима. Той беше застрелян от силите на реда.  

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини