Алфа Рисърч: Всеки четвърти от решилите да гласуват все още се колебае между две партии

В 48-ото Народното събрание биха влезли между шест и осем партии, показва национално представително проучване на „Алфа Рисърч“.

Изследването е осъществено в периода 27 – 29 септември 2022 г. със собствени средства на агенцията. Проведено е сред 1025 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

ГЕРБ-СДС получава 25,2% от твърдо решилите да гласуват, на второ място е „Продължаваме Промяната“ с 16,5%. Третата позиция е за ДПС с 13,1%, „Възраждане“ получава подкрепа от 11%, а БСП – 10,2%. „Демократична България“ получава 8,4% подкрепа. Близо до четирипроцентовата бариера са „Български възход“ с 4,4% подкрепа и „Има такъв народ“ – с 4%.  

Около 45% се очертава да е избирателната активност, посочва в проучването си „Алфа Рисърч“. Всеки четвърти от решилите да гласуват все още се колебае между две партии, добавя агенцията.

Около 47,1% смятат, че след изборите ще се състави кабинет, а 42,8% не смятат за реалистична тази възможност.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини