Община Перник заделя 3 900 001 лв. за текущо поддържане на зелени площи

Община Перник заделя 3 900 001 лв. (без ДДС) за текущо поддържане на зелени площи, съобщиха от администрацията. За целта общината е обявила обществена поръчка, включваща дейностите, свързани с отглеждане на растителността: окопаване, плевене, поливане, косене, грапене, резитби и др., обслужване на поливните системи в зелените площи, поддържане чистотата на пешеходните алеи, детските площадки, междублоковите пространства и др.

Общинският център в Перник е разделен на четири района за поддържане на озеленените площи. Освен това е предвидена грижа и за озеленяването на общински детски градини и училища на територията на градовете Перник и Батановци, както и за поддръжката на озеленените площи - общинска собственост в гробищните паркове в Перник. Предвидена е и оборка, метене, тесане, събиране на шума, снегопочистване на районите.

Жилищните комплекси, централните междублокови пространства и гробищните паркове позволяват да бъдат обслужвани по категорията „средно“ или „частично“ поддържане, обектите с историческо значение се обслужват с „представително“ поддържане, а паркоустроените зони - „интензивно“. В отделни райони с едно- или дву- фамилни къщи, на трудно достъпни места и в периферията на града с малко зелени площи се предвижда частично поддържане.

Озеленяването на града и поддържане на чистотата са сред приоритетите на местната управа.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини