Демонстрации на машинния вот в Перник

Представители на Районната избирателна комисия ще показват на избирателите как се гласува с машини в област Перник, съобщи председателят Анастасия Соколова. Тестовите машини, шест на брой, вече са получени и се съхраняват в областната администрация в Перник.

На територията на област Перник машинно гласуване ще има в пет общини. Само в община Ковачевци и на тези избори ще се гласува изцяло с хартиени бюлетини. Обучението за машинния вот ще се проведе по предварително изготвен график на база заявени дати и локации от общините. С машините в съответната община ще пътува и обучителен екип от РИК. Първи, на 15 септември, пробно ще гласуват жителите на Радомир и селата Дрен и Извор.

 На 16 септември пробно гласуване ще има в град Трън, в брезнишкото село Ноевци и на две локации в Перник- в централната част на града и в кв. „Изток“, а на 19 септември ще бъдат обучавани да гласуват с машина избирателите в Брезник. На същата дата машини за пробно гласеване ще има отново в централната градска част на Перник и в кв. „Изток“. Избирателите в Земен щe се у'ат как да гласуват машинно на 27 септември.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини