ЦИК определи реда и условията за провеждане на предизборната кампания

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи реда и условията за провеждане на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. на свое заседание днес. 

Предизборната кампания ще започне на 2 септември (30 дни преди изборния ден) и ще приключи в 24:00 ч. на 30 септември 2022 г., като ще се води на български език. 

Пълните условия за провеждането на предизборната кампания са публикувани на сайта на ЦИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) открива процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в страната и извън страната в изборите за народни  представители на 2 октомври 2022 г., за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и на 23 октомври 2022 г., съгласно техническата спецификация и условията на договора. Това се посочва в решение на избирателната комисия от днес. 

Дейностите включват:

  • Инсталиране на демоверсия на електронна бюлетина на до 500  специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) в 3-дневен срок от решението на ЦИК за избор на изпълнител на дейностите, параметризиране на бюлетините, конфигуриране, профилактика, инсталиране и настройване на до 11 100 (единадесет хиляди и сто) специализирани СУЕМГ, както и дейности, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване на СУЕМГ и транспортирането им в страната за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.;
  • Параметризиране на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на до 15 (петнадесет) СУЕМГ за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г., както и дейностите, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване на СУЕМГ и транспортирането им в страната за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и при евентуален втори тур.
  • За изборите за кметове на 23 октомври 2022 г., параметризиране на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на до 15 (петнадесет) СУЕМГ, както и дейностите, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване на СУЕМГ и транспортирането им в страната за частичните избори при евентуален втори тур“.

ЦИК ще изпрати покани до Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В. и „Сиела Норма“ АД, за участие в процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 6 800 000 (шест милиона и осемстотин хиляди) лева без включен ДДС.

В прогнозната стойност е включена опция за допълнително възлагане на дейности при необходимост от допълнителни СУЕМГ за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и на 23 октомври 2022 г. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини