Петте смъртни гряха към косата

Недобре изг леждащата коса може да съсипе самочув ствието на всяка жена, а когато при ческата не се получава точно преди излизането в събота вечер или преди първата среща с ново гадже - депресията ни е в кърпа вързана. Коафьорите по целия свят са категорични - има пет смъртни гряха спрямо косата, които трябва да се избягват на всяка це на. Студените месеци са сериозно изпитание за красивата женска грива.

Ако искате да сте сигур ни, че полагате правил ните грижи за своята ко са, НЕ правете следните чести грешки:

1. Употребата на неподходящи за вашия тип коса продукти - много жени правят груба грешка, като използват продукти, които не отго варят на характеристи ките на техния косъм. Преди да купувате какви то и да са козметични помади, четете внима телно описанието им. В днешно време има хиляди разновидности на изми ващи и подхранващи шам поани - за суха или мазна коса, за блясък или обем, за рус или черен цвят. Специалисти препоръч ват на няколко месеца да сменяте марката шампо ан и балсам, която изпо лзвате, защото в проти вен случай косата се на гажда към тях и първона чалният им ефект се гу­би. През зимата са задъл жителни и подсилващи те маски, тъй като косъмът се изтощава както от студа и вятъ ра, така и от шапките.

2Премиването на косата - честото миене на косата може да отстрани важни есте ствени масла от скалпа на главата и по този на чин да го направи сух и възпален. Това от своя страна се отразява на цялостния вид на косата - тя губи своя блясък, обем и жизненост. Раз бира се, ако имате косъм, който се омазнява почти мигновено, то гава е допустимо да при бягвате всекидневно към душа. Ако косата ви оба че е нормална - едно из миване на три-четири дни е напълно достатъч но.

3. Погрешни методи на употреба на продуктите - чували сте, че прекалено много от нещо не е добре за вас. Същото е положени ето и с ограниченията. Начинът пълноценно да се наслаждавате от ефектите на един каче ствен шампоан и балсам е да употребявате точ ното количество от тях. За коса с къса или средна дължина е дос татъчно да използвате количество шампоан с големината на орех. Дъл гата коса се измива най-добре с количество от продукта, което да се побира приблизително на половината площ от дланта ви. Никога недей те просто да изстиск вате шампоана върху ръката и веднага да го "тупвате" най-отгоре на главата. Вместо това първо изсипете нужното количество от продукта на едната си длан и след това го разтъркайте чрез двете си ръце. Едва след това го нанесете върху косата. Същата процедура се повтаря и при използването на бал сам, само че първо коса та се подсушава добре.
4. Прескачане на балсама - някои жени изобщо не използват балсам за коса, което си е чисто козметично престъпление. Независи мо какъв тип е вашата коса, от съществено значение е всеки път след измиване да нанася те балсам. Това е един от най-сигурните начини да заздравите и подсили те косъма. Ако косата ви е склонна към омазнява-не, нанасяйте балсама на четири пет пръста разстояние от скалпа.

5. Остатъците от шампоан и балсам - те са си гурен начин да са ботирате добрия вид на всяка коса. Лошото изплакване на продуктите води до сплескване на косата и непо датливост към какъвто и да е вид прическа. Освен това косъмът изг лежда мръсен, а ня колко часа след излизането от баня та може да почув­ствате и сърбежи по скалпа. Когато изплак вате косата си, следете дали във водата, която се стича, има балончета или следи от шампоан. Ако няма и водата е съв сем бистра, това означа ва, че продуктите са би ли успешно отстранени. За да сте напълно сигур ни, че сте отмили всичко, за финал изплакнете ко сата със студена вода. Тя помага за затваряне то на епидермиса на косъма и така заключва влагата в него. Това при дава на косата допълни телен блясък и жизне­ност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини