Автоматизирани съдове за твърди битови отпадъци се поставят в пернишките села

Автоматизирани съдове за твърди битови отпадъци (ТБО ) се поставят в пернишките села, съобщи заместник-кметът Стефан Кръстев. По думите му към момента с автоматизирани съдове за ТБО са оборудвани селата Боснек, Чуйпетлово, Големо Бучино и с. Драгичево.

Предстои модернизиране на събиращата система и в с. Вискяр, Селищен дол, Ярджиловци, Богданов дол, Студена, Люлин, Дивотино, Витановци, Расник, Радуй, Зидарци, Лесковец и Планиница. С подновени контейнери тип „Бобър“  са гр. Батановци, селата Кладница, Кралев дол, Мещица и Черна гора. Обновени са контейнерите тип „Бобър“ в село Рударци, предстои подмяна и на кофите тип „Мева“.

Поради по-големия обем на съдовете за ТБО не се налага промяна в честотата на сметоизвозване, но при необходимост ще бъде увеличена, заяви Кръстев. Единствено е коригирана кратността на обслужване на кофите тип „Мева „в село Драгичево от един път на два пъти седмично.

Община Перник има решение за справяне на незаконните сметища в малките населени места чрез изграждане на бетонни площадки за едрогабаритни отпадъци и зелени отпадъци, каза още заместник-кметът. Същите са заложени за реализация в поименния списък на капиталовите разходи за 2022г. Общият брой на заплануваните за изграждане площадки е 24, като 12 от тях ще бъдат с размери 2м/3м и 12 - 4м/6м.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини