Пернишко читалище представя в Пловдив изложба на творци от лятна академия

Втора изложба на творците от лятната академия по изобразително изкуство „Давам ти дъгата за наследство“, организирана от пернишкото читалище  „Нови хоризонти 2009“, ще се открие на 1 август в Пловдив, съобщи за БТА секретарят на културната институция Владимир Русев. Експозицията ще бъде представена в 13:00 ч. в галерия „Данчовата къща“ в стария град.

Осемнадесет възпитаници на столичното Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив и Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ участваха в творчески ателиета. Занятията се проведоха в база „Невен“ на „Ученически отдих и спорт“ в Кранево с финансовата подкрепа на „Трелеборг сийлинг солюшънс Перник“ ЕООД.

В рамките на една седмица участниците пребиваваха заедно в творческа среда и работиха в жанровете графика, живопис и скулптура под ръководството на квалифицирани преподаватели. Най-напред изложбата беше представена във Варна. Пловдив е вторият град, в който творбите се експонират, след което ще бъде показана и в Перник.

Това е седмо поредно издание на лятната академия. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини